Warning: Undefined variable $logo_id in /home/dittprivatlan/arbetaonline.se/wp-content/themes/schema-lite/functions.php on line 755

Äntligen domänrea och webbhotell rea

domänrea

För dig som är på jakt efter en ny domän eller webbhotell till ett rea-pris, har vi glada nyheter! Om du dessutom är ny inom dessa områden, följer här en snabbkurs i allt du behöver veta för att göra en bättre affär.

Det är alltid intressant att ta del av domänrea och webbhotell rea på nätet. Men för dig som är ny inom området så vill vi att du särskiljer på två saker; domännamn och webbhotell är två helt olika tjänster. Betrakta ett domännamn som en gatuadress som hjälper människor att hitta till och komma åt din webbplats.

Förutom dess digitala adress kommer din webbplats att bestå av både filer och kod som tar upp plats och måste lagras någonstans. Webbhotell är det faktiska utrymmet på en dator (server) där alla dina webbfiler lagras, inklusive HTML, dokument och media.

Om du tänker på din webbplats som ett hus och ditt domännamn som adress, skulle webbhotell vara marken/egendomen. Nu när vi har täckt grunderna, så kan vi fördjupa oss ytterligare! Redo?

vad är ett domännamn

Vad är ett domännamn?

Som tidigare nämnts är ett domännamn helt enkelt din adress på internet eller vad folk skriver i webbläsarens URL-fält när de vill besöka din webbplats. Exempel på detta kan vara Google.com, Hotmail.com eller Facebook.com. Du kan inte skapa en webbplats utan att först få ett domännamn. Men om du undrar hur exakt du gör det är det enkelt – du köper tex billiga domäner en från en domänregistrator. När du väl har köpt en viss domän blir den din egendom och ingen annan på internet kommer att ha samma domän som din. Denna unika adress ger din webbplats en distinkt identitet.

Hur mycket kostar ett domännamn att köpa och förnya?

Kostnaden för ett domännamn beror på flera faktorer, till exempel vilken domänregistrator du väljer och om du ska använda ett nytt domännamn eller köpa ett gammalt. Äldre domäner, särskilt de som har ett enda ord i namnet som bilar.se, är dyra och processen att få dem är komplicerad. Men om nöjer dig med ett helt nytt domännamn, bör billiga domäner kosta cirka 100–150 kr per år.

Ju längre ditt kontrakt är/förbinder dig, desto billigare blir månadsavgiften. Men som vi nämnde så har vi kampanjer ibland och nu har vi domänrea och webbhotell rea som du bara måste ta del av.

Det var något mer fördjupat om domäner och nu gräver vi djupare om webbhotell!

Vad är ett webbhotell och varför behöver jag det?

Utan ett webbhotell kan du inte konfigurera din nya webbplats. I grund och botten finns det inget syfte med att registrera ett domännamn utan webbhotell. Webbhotellföretag säljer eller hyr ut utrymme på sina servrar där du kan lagra dina webbplatsfiler, till exempel HTML- och CSS-filer, dokument, videor och bilder. Allt detta är filer som tar plats och behöver lagras.

Vem som helst kan skapa en webbplats på sin dator, men såvida de inte laddar upp sina webbfiler på en webbserver kommer ingen att kunna komma åt den. När potentiella kunder/besökare skriver in ditt domännamn i webbläsarens adressfält, skickas det till din webbplats. Detta är endast möjligt om dina webbplatsfiler lagras på en webbhotellserver.

Hur mycket kostar webbhotell att köpa och förnya?

Priser för webbhotell beror på vilken typ av webbhotell som din webbplats behöver. Delad hosting/webbhotell (Shared hosting på engelska) är vanligtvis det billigaste alternativet eftersom din webbplats lagras på en server som också är värd för andra webbplatser. Priserna för delad hosting varierar vanligtvis från ca 30 till 100 kr per månad.

Dedikerade servrar kostar ofta mer, men de ger kunderna ökad säkerhet och säkerställer effektiv belastningsfördelning. Om du vill ha mer flexibilitet och större kontroll över din webbplats, men inte redo att betala för en dedikerad server, kan du överväga en investering i virtuell privat server (VPS) hosting. Priserna för VPS-hosting varierar från ca 290 till 690 kr per månad.

Webbhotell bäst i test 2020

Nedan följer en lista över de bästa webbhotellen som vi har rankat som pålitliga och har hög prestanda. De har alla presterat bra de senaste 24 månaderna. Vi kallar det för webbhotell bäst i test 2020.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *