Tjäna pengar på att testa appar

Tjäna pengar på att testa appar

Har du många appar på din telefon? Appar är idag en enorm bransch hundratusentals entreprenörer och anställda tjänar fina pengar på att tillverka, sälja och marknadsföra dem. Hur kan man tjäna pengar på appar? Finns det olika tillvägagångssätt? Vi benar ut frågorna nedan.

(Summering: Du tjänar pengar på att testa och recensera nya appar och får betalt 3-15$ (25-120kr) per app. För att hitta appar att testa rekommenderar vi ipoll. Det är ett enkelt och roligt jobb som vem som helst kan utföra. Extra plus är att du dessutom hittar många användbara appar medan du håller på.)

 

Tjäna pengar på appar

 

Det finns egentligen tre olika sätt att tjäna pengar på appar. Det ena, lite svårare alternativet, är att du skapar en app och tjänar pengar på försäljning eller reklam i appen. Det andra sättet som är betydligt enklare handlar om att du testar nya appar och skriver recensioner om dem. Den tredje metoden fungerar som affiliate, där du får någon att ladda ner en app och att du då tjänar pengar.

Du kan även använda dig av Bitcoin Exchange som Changelly, eftersom många aktörer kan betala dig i kryptovalutor.
Changelly söker efter den bästa växelkursen och sedan köper de den åt dig till det priset.

Changelly har även ett väldigt bra affiliateprogram där du får intäktsandel på 50% under den kund som du hänvisar till dem. Detta innebär att du får 50% provision för de erbjudanden som den hänvisade användaren gör. De tillåter vanligtvis utbetalning dagen efter det att transaktionen har genomförts. Betalningar utfärdas i bitcoin.

CPALead är världens största CPA-nätverk och uppfinnare av Content Gateway-tekniken i CPA-rymden. Här finns mest trafik och de bästa erbjudandena, samt de bästa utbetalningarna.

Globalt nätverk där folk över hela världen väljer CPAlead.

 

Hur fungerar det?


Ungefär 95 % av apparna som släpps är utgivna av privatpersoner eller små företag som inte kan spendera enorma summor på marknadsföring av sina appar. Detta i kombination med att det släpps tusentals nya appar varje dag leder till att många av dem försvinner lika fort som de kom – utan att ha dragit in några pengar.

Den största delen av alla appar som säljs på appstore och Google play är de som ligger högst upp på topplistorna. Men vad avgör vilka appar som kommer dit? Jo, bland annat antal nedladdningar men också recensioner. Eftersom tillverkaren av en app inte vill lägga ned produktionskostnader på många tusentals kronor bara sedan få se den floppa helt, så betalar de vanliga människor som dig för att ladda ner deras app, testa den och skriva en recension. Detta gör att den klättrar på topplistorna i appstore och Google play, och ju mer utvecklare tjänar på detta – desto mer kommer de betala människor som dig att testa deras appar.

 

Vill du testa?
Processen ser ut som följande:

1.Bli medlem på den här webbsidan där du kan hitta appar att recensera
2. Ladda ner appen och testa den
3. Skriv en ärlig recension. Du är inte tvingad att höja appen till skyarna, har du någon konstruktiv kritik så framför den. Ärlighet varar längst.
4. Få din betalning – klart!

Din betalning kan ske antingen till ditt Paypal-konto eller bankkonto. Ersättningen beror, som oftast, på utgivaren och appen, men brukar generellt ligga mellan 3-15$ (25-120kr) per recension.  Läs mer på deras webbsida!

 

Hos Ebuno som har bra betalda undersökningar så kan du också vinna pengar. De har ett spel efter varje undersökning som kallas Double or Nothing.

Bli en creator av värdefull information

Du kan även använda dig exempelvis av träningsappar och spela in Youtube klipp där du recenserar dem och genom din Youtube kanal kan du dra in reklamintäkter. Många träningsappar har dessutom affiliateprogram.

På liknande sätt kan du göra med språkappar och recensera dem.