Betalda undersökningar

Betalda undersökningar är möjligtvis det enklaste sättet att tjäna lite extra pengar på internet. Det är snabbt, enkelt och kräver inte mycket ansträngning. Ändå är det en relativt ifrågasatt metod – men varför är det så egentligen?


(Summering: Du tjänar pengar (som ett väl avlönat ”vanligt” jobb) genom att svara på enkäter från företag. Fördelen är bland annat att du kan göra det när du vill och var du vill medan en hake är att du faktiskt måste göra något aktivt för att få pengarna, till skillnad från andra metoder. Vi rekommenderar varmt den här tjänsten för att få tillgång till de bäst betalande undersökningarna.)

Innehåll  dölj 1 Hur fungerar betalda undersökningar?2 Hur mycket kan man tjäna på bra betalda undersökningar?3 Förarbete – att hitta ett bra medlarföretag för att tjäna pengar på enkäter säkert4 Tjäna pengar på att marknadsföra betalda undersökningar5 Affiliatenätverk med betalda undersökningar säkert6 Men var det inte en betvivlad metod?7 Bästa betalda undersökningarna – tjäna pengar på enkäter via de här medlarföretagen

Hur fungerar betalda undersökningar?

Bakgrunden till varför betalda undersökningar finns till är för att det ligger i företags intresse att veta vad kunder tycker och vad de vill ha. Stora företag lägger ner miljoner på anlita medlarföretag liknande SCB (statistiska centralbyrån) som får i uppgift att ta reda på vad kunder tycker och vad de efterfrågar. Istället för att ett medlarföretag har anställda som ringer upp slumpvis utvalda personer låter de istället vem som helst svara på frågorna – och de betalar dig dessutom!

Hur mycket kan man tjäna på bra betalda undersökningar?

En vanlig (om man nu kan säga så) betald undersökning tar ca 5-45min att svara på och ger omkring 3-50 dollar. Skulle man göra 12st undersökningar som tar 5 minuter vardera och ger $5 styck skulle det ge $60 (ca 480kr)  i timmen! Betalningen beror på flera olika faktorer som längd på undersökningen, vilket företag som beställt undersökningen samt kvalitet på medlarföretaget som sköter undersökningen. I vissa fall kan dessa tre faktorer vara tillräckligt bra för att resultera i undersökningar som betalar dig mer än $50. Det viktigaste är att man använder sig av ett bra medlaföretag. Det är sedan upp till dig att vara flitig –  hur stor timlön du vill ha och hur mycket vill du tjäna i månaden? Du bestämmer själv. Det finns även de medlarföretag som ger er poäng som kan användas i olika butiker exempelvis NetOnNet eller CDON.

få betald av att göra undersökningar - fylla i formulär

Förarbete – att hitta ett bra medlarföretag för att tjäna pengar på enkäter säkert

Det här är den centrala delen som spelar stor roll för hur stor din timlön kommer vara. För ett par år sedan krävdes ett grundligt förarbete innan man kunde börja tjäna några pengar på betalda undersökningar. Man fick själv kontakta företag för att se om de hade någon undersökning som de ville ha svar på vilket var både krångligt, ineffektivt och tråkigt.

Idag är det dock annorlunda och det enda som krävs är att hitta ett företag/tjänst som samlar undersökningarna/enkäter i databaser och medlar dem till dig via sin hemsida eller genom email.

En bra medlare kommer granska och sortera alla undersökningar och endast skicka ut de som ger bäst betalt till dig, medan en sämre medlare inte sållar ut samt tar mer provision till sig själv.

För att få tillgång till de bästa undersökningarna krävs alltså en vass medlartjänst – och då kan det vara värt att investera lite pengar i en sådan.

Betalda undersökningar som betalar mer

Det är stor skillnad på en bra och en dålig medlartjänst. Bilden över visar en stor och erkänd medlartjänst – medan den under inte betalar riktigt lika bra..

Betalda undersökningar inte lika bra betalt

Tjäna pengar på att marknadsföra betalda undersökningar

Varför nöja sig med att enbart svara på betalda undersökningar. Du kan även marknadsföra betalda undersökningar säkert via olika affiliatenätverk. Gå med i nätverken nedan för att se vilka aktörer som finns i de olika nätverken.

Embedded Post Page
Icon 1

Nytt affiliate nätverk som drivs av framgångsrika affiliates med personlig service. Här finns minst 150 anslutna annonsörer. Addrevenue.io har etablerat sig i hela Europa

Icon 2

Väletablerat svenskt affiliatenätverk med över 340 annonsörer. Mycket bra statistik verktyg och fantastisk support. Layouten är mycket tydlig och enkelt att välja affiliateprogram.

Icon 3

Tradetracker är ett brittiskt affiliatenätverk med kontor i 25 europeiska länder. Över 100 annonsörer i Sverige. Epost notiser varje gång du konverterar. De spårar dina affiliatelänkar väl.

Men var det inte en betvivlad metod?

Det stämmer tyvärr mycket bra. Som i alla branscher finns det oseriösa aktörer som smutsar ner hela affärsgrenen och det gäller även betalda undersökningar.

Problemet har tidigare varit att dåliga och ansvarslösa medlartjänster bland annat har ställt in utbetalningar utan vidare till sina kunder. Situationen har på senare år förbättrats och som tur är kan man runda detta problem genom att använda sig av en seriös och stabil tjänst för att få tillgång till de bästa betalda undersökningarna och vara säker på att få ut sina pengar.

När du hittat en bra tjänst – vi rekommenderar denna starkt – är det bara att sätta igång. Där får du tillgång till allt från information till de bäst betalda undersökningarna.

Det är gratis att registrera sig för tjänsten och testa på den, men vill man åt de absolut bäst betalande undersökningarna får man betala en liten engångsavgift.

Det är helt frivilligt men det bör ses som en investering. Vad gör du helst; tjänar 15$ per timma utan att betalat eller betalar en engångsavgift på ca 20$ och sedan tjänar +50$ per timma? Din investerade peng är intjänad redan innan första timmen är arbetad.

Bästa betalda undersökningarna – tjäna pengar på enkäter via de här medlarföretagen

  1. Åsiktstorget (smidig, många undersökningar, på svenska) – bra betald undersökning på Svenska, rekommenderas att börja med denna!
  2. Ebuno Hos Ebuno finns bra undersökningar du kan svara på och tjäna pengar. Utbetalning sker med PayPal eller Swish när du tjänat ihop minst 99 kronor. Ebuno har även en intressant funktion efter du svarat på en undersökning så kan du köra double or nothing. Double or nothing är ett spel där du kan vinna dubbla summan eller förlora allt du tjänat på den undersökning som du gjort. Prova på ett lågt belopp först är vår rekommendation.
  3. Swagbucks.com. (större variation, mycket användarvänlig)
  4. Get paid for your opinions. (bra tjänst men kvalitén på undersökningarna lämnar lite att önska)
  5. Golden Opinions (Guld undersökningar, hitta de betalda undersökningarna som ger hela 50$, dvs 500 kronor, gör du 2 styck i timman har du 1000 kr i timmen)

Några av dessa tjänster är på engelska men låt inte det skrämma dig! Anledningen är att de helsvenska alternativen helt enkelt inte kan konkurrera med de internationella spelarna. Alla tjänster är dock anpassade för svenska konsumenter och kommer garanterat ge dig mycket klirr i kassan.

Sätt igång och tjäna pengar online nu direkt! Hitta mer information på topptjänstens webbsida eller läs om andra metoder.