Tjäna pengar på Instagram

Med över en miljard månadsanvändare , varav 71% är under 35 år, är Instagram plattformen för ambition, inspiration och plattformen där du lätt kan tjäna pengar.

==> Kolla in paidsocialmediajobs.com / supple.nu du kan tjäna 7000 kronor i veckan <==

3 bästa sätten att tjäna pengar på Instagram

Det finns tre huvudsakliga sätt att tjäna pengar på Instagram.

  • Arbeta som en influencer genom att publicera innehåll sponsrat av olika varumärken
  • Var affiliate som säljer andras produkter
  • Bli en entreprenör och sälja dina egna produkter

Hur man tjänar pengar på Instagram

Här går vi in mer på de olika strategierna du kan använda dig av för att tjäna pengar på Instagram.

Sponsrade inlägg kan vara det första som du kommer att tänka på när du hör uttrycket ’Instagram influencer’. Förra året, 2019 fanns det 500 000 aktiva influencers på Instagram och denna skaran växer ständigt.

I videon får ni tips på hur du kan tjäna pengar på Instagram, även för dig som inte har så många följare. Du kan nämligen bli en microinfluencer på Instagram.

Det finns nämligen en app som heter Society Icon som satsar på microinfluencers. Du kan dra in tusenlappar endast genom att exempelvis publicera en video på Instagram. Läs mer om Society Icon: https://www.breakit.se/artikel/20684/society-icon-vill-gora-dig-till-microinfluencer-tar-in-miljonkapital

Society Icon i App Store

Society Icon i Google Play Store

I dagsläget samlar Society icon tiotusentals användare och arbetar med kunder inom segment som exempelvis musik, mode och skönhet. På listan finns bland annat NA-KD, H&M, Live Nation och Warner Music.

Ta hand om dina följare på Instagram och va äkta. Även om du lyckas med den sponsrade innehållsvägen, bör du hålla balans mellan din personliga integritet och dina intäkter. Det är trots allt ditt personliga märke exponeras.

Steg 1: Välj nisch

Välj en nisch och försök vara så specifik som möjligt när du postar video eller bilder. Enligt en ny studie säger 55% av varumärkena att de föredrar mikroinflytande, eftersom de anses ha en mer autentisk koppling till sin publik.

Steg 2: Bygg upp din följarskara och förtroende

81% av alla Influencers på Instagram har mellan 15 000 och 100 000 följare. Om du inte är där ännu, få inte panik, speciellt inte nu när microinfluencers blivit framgångsrikt koncept också. Det finns inga direkta genvägar för att få följarantalet att växa, men det finns beprövade strategier.

Influencers på Instagram

Källa: emarketer.com

Precis som för bloggandet och affiliate som exempelvis Wealthy Affiliate lär ut, samma sak gäller på Instagram, dvs att ni ska publicera konsekvent. Försök även publicera innehåll som är exakt vad din publik vill ha.

Steg 3: Börja samarbeta med varumärken

Antingen kan du kontakta varumärken du beundrar och berätta vad du kan erbjuda, eller så kan du hitta varumärken genom olika plattformar exempelvis Society Icon. Du kan även kolla på olika marknadsplatser som exempelvis (både svenska och engelska): Interlaced, AspireIQ, Upfluence, Famebit, Shoutly, SocialMatch och Massfluencer.

Steg 4: Var transparent och öppen med att du postar sponsrat innehåll på Instagram

Det finns ingen anledning att dölja att du postar sponsrat innehåll, faktum är att många varumärken kräver att du anger att innehållet du lägger upp är sponsrat.

Använd taggen för betalt partnerskap, som Instagram skapade 2017.

Bli Influencer

Att bli influencer är inte speciellt svårt, men kräver rätt strategi, passion, dvs du måste kunna skapa ett intresse för dina följare. Se videon nedan för bra tips

Bli Affiliate

Till skillnad från sponsrat innehåll handlar den här strategin mindre om att sprida medvetenhet och mer om försäljning. Detta beror på att du bara tjänar pengar när dina följare faktiskt köper en viss produkt. På plussidan behöver du inte som affiliate oroa dig för att producera produkten eller sköta frakten.

Nackdelen är att denna strategi kräver en solid strategi om du vill växa utan att irritera din publik. Uttrycket ”affiliate marketing” har också ett lite dåligt rykte. Det kan förknippas med scammy löften om sjusiffriga månatliga inkomster osv.

Du får en länk och kampanjkod som är unika just för dig. På så sätt kan handlaren spåra försäljningen tillbaka till dina ansträngningar. Du tjänar en viss procent eller fast summa vid varje försäljning.

Wealthy Affiliate har fantastisk träning på hur du lyckas bli affiliate på Instagram.