Tjäna pengar online på Fiverr

Tjäna pengar online på Fiverr

Fiverr är en av de största onlinebaserade marknadsplatserna för frilansare. Sedan lanseringen har sajten vuxit till att bli en internationell marknadsplats för ett stort antal tjänster. Där man såväl privatpersoner som företag mötas för att ta del av och erbjuda alla möjliga sorts kompetenser. Genom att ständigt öka de olika kategorier av tjänster som frilansare kan erbjuda så har Fiverr visat sig vara en väldigt populär och aktuell plats för många olika sorters e-kommers. 

Men hur tjänar man pengar på Fiverr? Och kan vem som helst göra det?

Gå med i Fiverr nu

Vad är Fiverr?

Fiverr är en sajt där man efter registrering kan köpa och erbjuda olika tjänster. Som frilansare kan man väljer att erbjuda sina tjänster via så kallade gig.

Ett gig består av en tjänstebeskrivning, eventuella exempel via ljud, bild eller film, som sedan annonseras i någon utav de tillgängliga kategorierna. Man väljer själv hur mycket man vill ta betalt men lägsta pris motsvarar fem dollar.

Fiverr lanserades i början av 2010 och har sedan dess blivit allt mer populärt för varje år som går. Numera är det en av de största internationella marknadsplatserna för frilanstjänster, och har kommit att bli representativt för den så kallade gig-ekonomin. Som ansikte utåt för denna sorts verksamhet har de även fått ta emot en hel del kritik. Det har nämligen varit många personer som kritiserat Fiverr för att endast resultera i att en strävan att erbjuda saker till så lågt pris som möjligt. Motargumentet till detta har varit att Fiverr endast är en marknadsplats, och att det är tillgång och efterfrågan som styr hur saker och ting utvecklar sig.

Trots kritik har sajten visat sig ha bärkraft och fortsätter att vara populär.

fiverr tjäna pengar

Hur tjänar man pengar med Fiverr?

En förutsättning för att tjäna pengar med Fiverr är så klart att någon faktiskt är intresserad av de gig som man erbjuder. Endera så erbjuder man något unikt, eller så ser man till att erbjuda något endera till lägre pris eller av högre kvalitet än vad övriga personer gör. Utifrån vad man tjänar så tar Fiverr en provision motsvarande tjugo procent. Resten får man själv ta del av. Om man kan erbjuda en tjänst som är eftertraktad men samtidigt inte särskilt tidskrävande så finns det däremot väldigt stora förutsättningar för att tjäna bra med pengar.

 

En bra idé är att noggrant fundera på vad man har för förmågor. Tack vare Fiverrs breda inriktning så kan man erbjuda allt i från musikkompositioner till programmeringstjänster. Men det är så klart nödvändigt att man faktiskt kan leverera det som man erbjuder. Därför bör man alltid utvärdera sina egna egenskaper. Är man sedan tidigare yrkesverksam är det så klart enkelt att veta vad man kan. Men om man aldrig tidigare erbjudit tjänster över internet så bör man fundera på vad man kan och huruvida det finns en efterfrågan.

 

Att på ett övertygande sätt kunna sälja sina tjänster är så klart också viktigt. Därför bör man se till att utforma beskrivningen av sitt gig på ett sådant sätt att det framstår som kompetent, relevant och lockande utan att för den delens skull framstå som överdrivet säljsnack. Att hitta en balans som är lämplig för vad man erbjuder är därför på många sätt en förutsättning för framgång.

joina fiverr

Kan vem som helst tjäna pengar med Fiverr?

Om man ger sig in i frilansarbranschen så bör man vara medveten om att konkurrensen är väldigt hård. I många fall så får man vara beredd på att göra mycket jobb för liten penning, åtminstone tills man har byggt upp tillräckligt med god renommé och rykte för att kunna höja priset. Det är nämligen väldigt många som är ute efter att tjäna pengar med hjälp av Fiverr.

Ofta så är det en fördel om man har specialkompetens eller särskild kunskap inom ett visst område. Oavsett om det kommer från utbildning eller tidigare erfarenheter. Men även de personer som annars är eftertraktade inom sitt fält kommer att behöva visa sina förmågor som ny användare på Fiverr.

På många sätt så är det omdömessystemet som avgör huruvida en viss person får jobb. Och ett bra sätt att skaffa positiva omdömen är att erbjuda sina tjänster till ett relativt sett förmånligt pris.

När man väl med tiden har byggt upp sin närvaro på Fiverr har man ofta stora möjligheter att öka sin prissättning. Ett vanligt förekommande påstående är att det tar ungefär ett år innan man har möjligheten att själv ta kontroll över sin prissättning.

Fram tills dess är det bara att arbeta hårt och acceptera vad marknaden sätter för värde på ens tjänster.

Gå med i Fiverr nu