Affiliate-guide – Hur du lätt tjänar pengar på internet

Hej och välkommen till ArbetaOnline.se. Denna guide kommer bara att vara uppe här under en bestämd period för att inte för många ska utnyttja metoden.

För att sammanfatta denna simpla metod som låter dig bli din egen chef så går det ut på tre huvudpunkter:

1. Hitta produkter med återförsäljningsprogram.
(Längre ner hittar du länkar till de som vi personligen använder.)

2. Skapa en enkel hemsida med recensioner.
(Vi går igenom steg-för-steg hur du gör detta så simpelt och billigt som möjligt.)

3. Skaffa trafik med korta videor.
(Lugn, du behöver varken synas eller prata)

Det vi håller på med brukar kallas internationellt för ”Affiliate Marketing” och för att du ska kunna förstå allting så är det viktigt att du vet vad det innebär att bli affiliate.

Affiliate kan sammanfattas till återförsäljning på nätet. Du driver trafik till en viss produkt och får kommission på varje försäljning. Genom att ha en hemsida där du går igenom olika produkter med en länk till där de kan köpa de så får du betalt för varje kund som kommer ifrån din hemsida. Så länge de har klickat på just din länk dit. Hur mycket betalt du kan få beror helt på vad för produkt du väljer att marknadsföra. För att hitta produkter att bli återförsäljare till så behöver du registrera dig på ett nätverk. Vi rekommenderar att använda Adrecord i Sverige, samt Addrevenue och Clickbank.com eller Shareasale.com internationellt eller något av affiliatenätverken du hittar hos affiliateprogrammen. Dessa är de som vi själva använder och de fungerar smidigt och bra.

==> Klicka här för att få förstklassig träning hos Wealthy Affiliate <==

Först måste du hitta en produkt att marknadsföra

Du måste bestämma dig för en marknad att sikta på. Det är viktigt att det finns en stor konsumentkraft i marknaden, alltså att det finns många kunder som spenderar pengar. Du behöver hitta en produkt som löser ett problem som är värt att betala för. Som sagt tidigare rekommenderar vi Clickbank eller Sharessale men du behöver inte utesluta andra nätverk om du hittar något bra. När vi började med affiliate så fokuserade vi på produkter inom data- och tv-spel. Oftast digitala produkter då det nästan alltid är bäst kommission på sådana. Detta är en gigantisk marknad och därför är det viktigt att avgränsa sig för att ha en chans mot konkurrensen. Ett specifikt spel, en guide till ett spel eller en viss uppdatering kan vara saker som är bra att satsa på. Folk kommer alltid att läsa om en produkt innan de köper den och det är var du kommer in i bilden. Ett tips är att fokusera på nya släpp. Då finns det redan en kundbas som väntar på att köpa produkten och de gäller bara att de klickar på din länk innan de gör det.

hemsida

När du har bestämt dig för en produkt så behöver du en hemsida

Var inte rädd om du inte har någon erfarenhet. Med dagens teknik är det hur lätt som helst att skapa en hemsida även om du aldrig har skrivit en enda rad med kod. För att skapa en hemsida behöver du göra tre saker.

1. Bestämma dig för ett domännamn (hemsidans adress).

2. Skaffa ett webbhotell som håller hemsidan uppe. Vi rekommenderar Oderland!

3. Och skapa innehållet på hemsidan.

Vi rekommenderar att du köper ditt domännamn och webbhotell på samma plats då det underlättar något enormt om du inte har kunskapen att förflytta domännamn. Sedan är det smart att välja ett webbhotell som har en hemsidebyggare. På så sätt är det oerhört enkelt att skapa själva sidan. Du bara drar det du vill ha dit du vill ha det. Vi använder oss av Miss Hosting som kostar ynka 10kr/månad och då ingår domännamnet gratis. De har även en väldigt användarvänlig kontrollpanel och klockren support som snabbt hjälper till med alla eventuella frågor. Vet du inte var du ska ha din hemsida? Denna sajt jämför webbhotell direkt!

 

När du väljer ditt domännamn ska det vara något relevant för produkten eller produkterna du har valt att marknadsföra. Samtidigt får det inte vara för långt. Ett exempel kan vara om du marknadsför träningsprogram så kan du välja BliStarkSnabbt.nu eller dylikt. Eller om du har valt att jämföra olika RPG-spel så kan domännamnet exempelvis vara RPG-recesioner.se.

När du har registrerat ditt domännamn och webbhotell så är det dags att skapa själva hemsidan. Då kan du antingen använda dig av en hemsidebyggare som du hittar i kontrollpanelen eller installera WordPress med ett enda klick. WordPress låter dig välja mellan tusentals olika teman gratis och har en väldigt simpel panel där du enkelt kan skapa olika sidor och inlägg. Om du behöver hjälp med att installera WordPress så kan du kika på Miss Hostings guide om hur du gör det på mindre än en minut.

När du har en hemsida så behöver du innehåll. På startsidan kan du skriva några korta artiklar relevant till ämnet. Ungefär 3st räcker och de behöver bara vara på några hundra ord styck. Sök efter liknande hemsidor om du behöver inspiration till vad du ska skriva. Efter det så ska du skapa separata sidor där du recenserar produkterna du har valt att marknadsföra. Dessa bör också vara på 200-400 ord och avslutas med en länk till produkten. Denna länk är specifik för dig och du får den på nätverken där du hittar produkter(Clickbank, Shareasale). Det är när en besökare som vill läsa mer om produkten på din sida och sedan går in och köper den som du får betalt. Betalningarna sköts av Clickbank och Shareasale.

Fokusera på fraser

Välj en köpfras per sida/inlägg och försök att använda den i alla fall några gånger i texten. En köpfras kan vara exempelvis ”Produktnamn + recension””Billigast + produktnamn” eller ”Är produknamn värt det?”. Den här typen av fras är oslagbar. Därför att någon som söker på de redan lutar åt att köpa produkten. Då när de blir övertygade av din hemsida, klickar på länken och sedan köper så får du betalt.

trafik till hemsidan

Nu är det dags att få besökare till din hemsida

När allt det andra är klart är det dags att få människor att hitta din hemsida. Till det finns en mängd olika tillvägagångssätt men det som jag har märkt fungerat bäst och framförallt varit billigast, till och med gratis, är Youtube. På Youtube är det hyfsat lätt att hamna högst upp bland resultaten när någon söker på de. Vilket gör att folk som vill köpa en viss produkt ser din video om den produkten för att sedan besöka din hemsida för att läsa mer.

Ladda upp åtminstone ett par videos för varje sida och inlägg du har gjort. Så om du har tre sidor och tre inlägg så bör du göra 6-12 videos. Oroa dig inte, du behöver varken synas eller höras på videon. Nu skapar du en Powerpoint-presentation. Börja med en framsida där köpfrasen du har valt står. Sedan några sidor med huvudpunkter från din recension eller artikel. Avsluta sedan med att uppmuntra till ett besök till din hemsida. Exempelvis ”Läs mer på exempel.se (Länk finns nedanför videon)” eller ”För ett rabatterat pris, besök exempel.se”. Spara sedan presentationen som en video och ladda sedan upp den på Youtube.

Nu måste du vara lite kreativ när du döper videon. Du vill locka så många besökare som möjligt. Vi brukar använda oss av ”Fungerar produktnamn? Vi tar reda på det!” och liknande titlar. Sedan måste du även lägga till en beskrivning. Vilket kan vara en väldigt förkortad sammanfattning av inlägget på din hemsida. Och till sist lägger du till en länk.

==> Klicka här för att lära dig hur du enklast får mer trafik till din hemsida  <==

Nu var det klart.

Den här simpla metoden kan generera mycket pengar om du ger dig in i rätt område och är ihärdig med uppdatering av din hemsida samt att lägga upp videos. Försök att lägga upp minst ett inlägg per vecka och en motsvarande video, sen är det bara att lägga pengarna i din sparbössa!

Ha tålamod.

Många ger upp och slutar uppdatera när de inte har fått någon försäljning efter ett par veckor. Gör inte det misstaget. Den första gången vi genomförde denna metod tog det två månader innan vi såg några pengar. Däremot har vi sett försäljningar inom två veckor på vissa projekt. Med ihärdigt uppdaterande så bygger man ett varumärke med en stor arsenal av artiklar och recensioner. Det räcker med att en blir populär så kommer pengarna komma in.

Vill  du skynda på processen så kan man köpa länkar till sig själv exempelvis via bazoom group