Bli affiliate och börja tjäna pengar hemifrån gratis

Bli affiliate och börja tjäna pengar hemifrån gratis

 Det är mycket enkelt att bli affiliate och börja tjäna pengar hemifrån gratis. 

Allt du behöver göra är att registrera dig för ett konto hos ett affiliatenätverk som i stort sätt alltid är gratis. Skulle affiliatenätverket mot förmodan ta betalt för registreringen så ska man dra öronen åt sig, eftersom detta är ovanligt och känns suspekt (det kan vara så att affiliatepogrammen de har är för dåliga och de endast tjänar pengar på de som registrerar sig i nätverket). 

När man väl blivit godkänd av affiliatenätverket som affiliate så kan man börja tjäna pengar direkt. Detta gör man genom att marknadsföra deras produkter och/eller tjänster, vanligtvis i form av olika banners eller länkar, på sin hemsida eller blogg. Ju fler som klickar på dessa länkar och sedan genomför ett köp hos affiliatenetverkets partners så får man en procentsats av försäljningen i provision. Hur stor procentsats man får varierar mellan olika affiliatenätverk och affiliateprogram.

Det går också att tjäna pengar som affiliate genom så kallad Cost Per Action, där man tjänar en viss summa för varje handling som besökaren gör, t.ex. fyller i ett formulär eller registrerar sig på en hemsida. Ett sådant program har exempelvis Momondo hos Tradetracker. Det kändaste av dem alla är förmodligen Google adsense

Det finns också många olika typer av affiliateprogram, allt från digitala produkter som t.ex. e-böcker och programvaror, till fysiska varor som kläder och elektronik. Man kan också bli affiliate för olika tjänster så som webbhotell, bildbyråer och mycket annat.

 

Topp 3 Affiliatenätverk i Sverige

addrevenue affiliatenätverk

Nytt affiliate nätverk som drivs av framgångsrika affiliates med personlig service. Här finns minst 150 anslutna annonsörer. Addrevenue.io har etablerat sig i hela Europa

BLI AFFILIATE NU

adrecord

Väletablerat svenskt affiliatenätverk med över 340 annonsörer. Mycket bra statistik verktyg och fantastisk support. Layouten är mycket tydlig och enkelt att välja affiliateprogram.

BLI AFFILIATE NU

Tradetracker är ett brittiskt affiliatenätverk med kontor i 25 europeiska länder. Över 100 annonsörer i Sverige. Epost notiser varje gång du konverterar. De spårar dina affiliatelänkar väl.

BLI AFFILIATE NU

Fördelar med affiliate

fördelar

En stor fördel med att bli affiliate är att man oftast inte behöver investera några egna pengar för att komma igång. Detta gör det till en perfekt inkomstkälla för den som är intresserad av att tjäna pengar hemifrån.

vinna på affiliate

Andra fördelar med att bli affiliate är att man oftast kan sätta upp sin verksamhet på några minuter, det är en mycket lönsam verksamhet och man har full kontroll över sin inkomst.

Sedan har vi så klart fördelarna med att slippa paketering av varor och frakta någonting. Ni ser inte ens produkterna, utan det känns som en liten lottovinst varje gång en försäljning sker. 

 

Nackdelar med affiliate

nackdelar

Nackdelarna med att bli affiliate är få, men bland annat så finns risken att man blir av med sin inkomst om affiliatenätverket eller affiliateprogrammet går i konkurs. Man kan också bli avstängd från affiliatenätverket ifall man inte följer reglerna, eller om man t.ex. försöker manipulera systemet på något sätt.

misslyckas med affiliate

Under pandemin hade exempelvis ett stort färjerederi problem med spårningen av transaktioner. Affiliatenätverket utlovade en kompensationsplan för sina affiliates. Dock kunde inte detta affiliatenätverk styrka transaktionerna och färjerederiet ansåg att de hade fått för dåligt underlag av affiliatenätverket och kunde därför inte betala ut någon ersättning alls. Dessa problem varade nästan 2 år, vilket kunde betyda 100 tals kronor i förlorade intäkter för vissa som marknadsförde deras program.

Vi kommer ge mer information om nätverket senare i denna artikeln, för att undvika dem.

 

Komma igång med affiliate marknadsföring

Det finns hundratals, ja kanske till och med tusentals affiliatenätverk och affiliateprogram att välja mellan, så det finns helt enkelt något för alla. Oavsett vilka intressen man har, så finns det ett affiliatenätverk och affiliateprogram som passar just dig.

Det viktigaste är att du gör din research av affiliatenätverk och affiliateprogram noga innan du registrerar dig, för att se till att det är ett seriöst företag som betalar ut provisionen on time.

affiliate research

Genom att göra lite research så kan du också jämföra olika affiliatenätverk och affiliateprogram, för att hitta de bästa alternativen för just dig och din verksamhet.

 

Välj kanal för din verksamhet

Du behöver fundera ut vilken form av kanal du vill använda dig av i din digitala marknadsföring. Kanalen är alltså din digitala plats för din verksamhet.

Vill du bygga hemsidor så har du en innehållsbaserad kanal. Ett billigt webbhotell är Miss Hosting där du får gratis .SE domäner. Oderland och Hostup är också ett mycket bra svenska alternativ för att ranka bra på Google. Innehållsbaserade kanaler kan även vara i form av appar eller nyhetsbrev.

Definierar du dig som influencer så skapar du en speciell kanal för detta. 

Om du jobbar med sociala medier, exempelvis på Instagram, Facebook eller Youtube så skapar du en kanal för sociala medier.

En annan form av kanal kan vara genom betald annonsering. Denna kanalen har som oftast strängare regler. Exempel på denna kanalen är Google ads eller Facebook annonsering.

Populära affiliatenätverk

Några populära affiliatenätverk i Sverige är:

  • TradeDoubler
  • Adrecord
  • Adservice
  • Tradetracker
  • Addrevenue
  • Adtraction
  • Awin

Dessa affiliatenätverk har tusentals olika affiliateprogram som man kan bli medlem i, så det finns gott om möjligheter för dig att tjäna pengar hemifrån.

Om du är intresserad av att bli affiliate och börja tjäna pengar hemifrån, så rekommenderar vi att du registrerar dig för ett konto hos något av de populära affiliatenätverken i Sverige. Det är enkelt, gratis och du kan bli igång på några minuter. 

Vad är skillnaden mellan affiliatenätverk och affiliateprogram?  

Affiliatenätverk och affiliateprogram är inte samma sak och de 2 begreppen behöver ni hålla isär.

Affiliateprogram

Affiliateprogram hittas i affiliatenätverken, men kan även vara helt fristående från affiliatenätverk. Exempel på fristående affiliateprogram är booking.com affiliate partner program och Amazon associates

I affiliatenätverk är själva affiliateprogrammet annonsörens egna plats, där annonsörens regler som spårningstid, spårningsteknik och provision gäller. Dessa egenskaper är olika mellan de olika affiliateprogrammen, så det är viktigt att studera dem noggrant. Du hittar även marknadsföringsmaterial i affiliateprogrammen.

EPC är en viktig faktor att hålla reda på i de olika affiliateprogrammen. EPC står för Earnings Per Click.

EPC räknas ut med hjälp av CR som är förkortning för Conversion Rate, ordervärde och provision.

Alla program anger inte EPC, men det är bra om man kan se EPC, så att man kan se den genomsnittliga intäkten per skickad besökare.

affiliate program

Affiliatenätverk

Affiliatenätverk är hela nätverk bestående av affiliateprogram. Kan även beskrivas som en katalog där olika annonsörer listas.

Affiliatenätverket fungerar som en länk mellan annonsörer och affiliates. Nätverket tillhandahåller teknik för att spåra de transaktioner som affiliates hänvisar till annonsören, men tillhandahåller också support och betalningslösningar.

Rekommenderade affiliatenätverk

Här ska vi gå in lite djupare på bra affiliatenätverk i Sverige som du bör registrera dig på. 

Addrevenue.io
addrevenue affiliatenätverk

Nytt affiliatenätverk som jag trodde skulle få svårt att etablera sig bredvid de stora nätverken som redan finns. De har redan motbevisat mig. Här hittar du 150 svenska annonsörer. Du får personlig kontakt och support för att lyckas.

Hos Addrevenue.io kan du även föreslå annonsörer som du vill se i nätverket och addrevenue.io försöker då ta in dem i nätverket. Spårningen är server to server vilket är den mest tillförlitliga spårningen. Du får även en massa intressant statistik via deras rapporter. Addreveneu är etablerade i hela Europa, vilket passar utmärkt för dig som vill expandera din verksamhet i flera länder. 

BLI AFFILIATE HOS ADDREVENUE

Adrecord
adrecord

Det finns många affiliatenätverk som passar perfekt för svenska affiliates.. Adrecord är ett av de bästa affiliatenätverken som finns. De lanserades hösten 2010 och har sedan dess fått en stor kundbas och ett utmärkt rykte.

Adrecords affiliate-system är lätt att använda och företaget är utmärkt på kundsupport! Även om deras huvudkontor inte ligger i Stockholm utan i Örebro. 😉

Hos Adrecord finns ca 300 annonsörer och du kan bli medlem både som privatperson eller som företagare. 

BLI AFFILIATE HOS ADRECORD

Ej rekommenderade affiliatenätverk

 

awin
Awin 

Awin är ett av de största affiliatenätverken i Europa. Utbetalningar och spårning fungerade bra fram till covid pandemin slog till. Därefter har Stena Line SE haft enorma problem med sin spårning av transaktioner och ingenting blev utbetalt sedan 20201210. 

20220622 rapporterade Awin: ”Nu har vi äntligen fixat spårningen hos Stena Line SE”.

En kompensationsplan upprättades för de förlorade åren, sedan började fler kräkningar komma av deras affiliates. 

29 juli 2022 kom ett email där Stena Line SE spärrar/slänger ut upp till 90% av sina affiliates/publishers.

Ditt medlemskap i Stena Line SE affiliate programme (annonsörs-ID: ****) kommer att spärras av följande orsak: ”Dear Publisher, In this unprecedented times, we re-vision of all our marketing activities incl. affiliate programs around the whole Stena Line network. We aim to prepare a global strategy for affiliate marketing at our whole network in the future. Unfortunately, this means we are unable to provide you with commissions at this time. Please remove all active Stena Line links on your site. if you have any questions please direct them to me” Ditt medlemskap kommer dock att vara aktivt i ytterligare 7 dagar till innan det spärras helt. Kontakta din Account Manager direkt från ditt konto om du vill diskutera orsaken till detta. Vi rekommenderar att du under tiden tar bort alla Stena Line SE-länkar.

Awin svarade så här på frågan att de kastar ut affiliate mitt i semestern och endast ger 7 dagar och nästa bakslag är att de förmodligen inte kommer kunna betala någonting:

Ja det var inte det bästa men jag kan tyvärr inte styra vad Stena Line vill göra med sin affiliatekanal, de har agerat enligt deras programvillkor som även publicister går med på när de startar ett samarbete med Stena Line. Angående kompensationsplanen så ser det inte ljust ut. Vi har inte datan att styrka något konkret, vilket innebär att vi har bara kunnat ge ett estimat på vad provisionen hade hamnat på under den perioden. Stena Line ville dock enbart betala ut provision retroaktivt ifall det fanns data som var solklar.

Ett affiliatenätverk som har så dåliga avtal och inte klarar hantera spårning och utbetalningar under nästan 2 år måste vi sätta en stor varning för! 

Undvik!

adtraction
Adtraction

Hos Adtraction finns många annonsörer, ca 300 styck och de är stora inom bank och finans. Vi har upplevt avbrott i spårningen här cirka 2 månader i ett program och därmed gjordes inga utbetalningar från just det programmet under 2 månader.

Adtraction har i år intagit en ny kaxigare attityd, med inte allt för trevliga medarbetare i supporten.

De tar sig också friheten att stänga av etablerade kanaler helt utan förvarning. Så har du arbetat upp en sajt, så finns risken att den helt plötsligt stängs av utan att du får en chans att åtgärda problemen. Därför anser vi att detta affiliatenätverk måste hållas under uppsikt, då de inte är på affiliates sida och bedriver en ganska så oseriös verksamhet.

SE UPP och Håll koll! 

 

adservice

Ett danskt affiliatenätverk som är stora inom lån och magazin, olika sorters tidningsprenumerationer. Här finns en del oseriösa aktörer och det finns också risk att bli avregistrerad om du inte sålt något under en viss tid.