Tjäna pengar på att blogga

Idag tjänar många svenskar pengar på att blogga och på att vara så kallade Influencers (influerare).

Det är ingenting man kan komma igång med över ett dygn om man är helt oerfaren vid att blogga. Ganska mycket möda och arbete kommer krävas för att tjäna pengar på blogg, men har du tålamod så kan du bygga upp en riktigt värdefull passiv inkomst. Ja, till och med så värdefull passiv inkomst att du kan sluta ditt vanliga arbete. Det är många som lyckats och det kan självklart du med om du har viljan.

Om du börjar från grunden utan trafik eller inflytelserika vänner är det lätt att fråga sig …

Är det rimligt att du tror att du kan tjäna pengar på att blogga?

För den delen, hur tjänar bloggare sina pengar? Får de in pengar genom Annonser? Eller något annat?

Här går vi igenom Steg för Steg hur du kan tjäna pengar på blogg

1. Välj en lönsam bloggnisch

Jag hade en gång i tiden gjort ett SEO arbete för densitetsmätare och en webbplats klockade nr 1 på densitetsmätare månad efter månad.

Det var ganska många sökningar ändå, cirka 170 stycken varje månad. Men jag kunde se i Google Ads att klickpriset för ordet var lågt, dvs att annonsera densitetsmätare hos Google kostade inte speciellt mycket. Dessutom försökte jag promota dyra densitetsmätare hos Amazon som affiliate. Detta gick inte vägen alls och mitt Amazon Associates konto stängdes givetvis eftersom jag inte fick några konverteringar. Ett exempel på en icke lönsam bloggnisch. Det finns väldigt många nischer som inte ger resultat, men även många fortfarande som ger resultat. Du kan även hitta nischer som inte har så stor konkurrens eftersom bloggandet är ett relativt nytt yrke.

Med andra ord behöver du en hyfsat stor publik som köper saker.

Tjäna pengar på blogg

2. Skaffa kunskap om hur du tjänar pengar på blogg

Det finns mängder med fri information att hitta på nätet om hur du tjänar pengar på att blogga. Du kan även söka på Youtube.com om du hellre ser video tutorials. Udemy.com är också ett alternativ där du kan insupa kunskaper om att tjäna pengar på att blogga.

Min personliga favorit när det kommer till att skaffa sig kunskapen att tjäna pengar på blogg är Wealthy Affiliate. Dels så finns det miljoner medlemmar i deras community. Medlemmar som blivit miljonärer på att blogga. Dessutom hjälper folk varandra att lyckas och du kan också skapa ett helt gratis konto för att testa på deras plattform.

Även hos den stora frilansarplattformen fiverr kan du utbildas. Fiverr är dessutom den billigaste och bästa platsen du kan hitta om du vill köpa digitala produkter. Exempelvis kanske webbdesign, logo, texter, du kan beställa content på svenska.

content is king tjäna pengar på blogg

Blogga är verkligen inte mer annorlunda än någon annan bransch. Ju mer du övar på att blogga, desto lättare kommer det bli för dig att tjäna pengar online.

Vill du veta hur man tjänar pengar på att blogga? Då går vi vidare till steg 3. 

3. Ta reda på vilka trafikkällor du ska få trafik ifrån

Är du redan en jävel på WordPress och SEO så ligger det nära till hands att optimera så att trafiken till din blogg kommer från Googles organiska sökresultat. Men detta är inte enda trafikkällan. Det finns nämligen 100 tals olika trafikkällor som du kan utnyttja för att få besökare till din blogg.

Har du mängder med vänner på Facebook-sida?

Gillar du att lämna kommentarer på bloggar?

Eller vill du svara på frågor på Quora?

Är du aktiv i olika Facebookgrupper?

Gillar du att skapa videor på YouTube?

Kan du tänka dig att starta en populär podcast?

Har du pengar att köpa trafik genom Google ads eller Facebook ads?

Google och Facebook är de 2 stora drakarna som kan ge dig flest besökare, men det finns en mängd olika sätt som du ser ovan. Dessutom finns det Instagram, Pinterest, Linkedin osv osv.

Det är en tävling om trafiken mot dina konkurrenter. Du måste studera dina motståndare! Träning ger färdighet, ena dagen är du kanske förlorare, medan du nästa dag är en vinnare, ge aldrig upp!

Bli viral på Facebook

Är ditt ämne något som dina vänner och familj regelbundet pratar om på Facebook? Exempel: husdjur, föräldraskap, självförbättring och hälsa. I så fall fokusera på att få en viral trafikkälla från Facebook.

Eller satsa på SEO sökmotoroptimering

Är ditt ämne något folk aktivt söker efter på Google? Exempelvis: produktrecensioner, specifika frågor som de skulle ställa till en expert, information om hur man gör. I så fall fokusera på SEO.