Nackdelar med att arbeta på internet

Det finns såklart väldigt många fördelar med att ha sitt jobb i datorn. Så många att jag utan tvekan kan säga att fördelarna är fler och väger tyngre än nackdelarna. Det kommer ett inlägg om fördelarna så småningom också. Trots det ska man inte glömma bort att det faktiskt finns nackdelar också. Här är några av dem:

 

1. Stillasittande arbete

Kroppen är inte gjord för att vara still dagarna i ända, oavsett om du sitter ned eller står upp. Visst är ett ståbord bättre än att sitta ned hela dagen, men inte heller det är optimalt. Rygg, bål och axlar tar mycket stryk av att vara stilla i en sådan position för länge.

För att lösa problemet med stillasittande så bör du se till att röra på dig minst en timma varje dag. Gör vardagsmotionen som så många pratar om: ta trapporna, ta cykeln till jobbet, ta en promenad på kvällen osv. Det finns många bra poddar att lyssna på under tiden du motionerar som får dig att tänka på annat. Dessutom kan du lära dig enormt mycket genom detta. Kanske skulle också ett rullband vid skrivbordet kunna lösa problemet.

 

2. Minimal social kontakt

Email räknas inte som social kontakt. Bra, då kan vi gå vidare från det. I många andra jobb träffar du människor – även på fabriksgolvet på Volvo har man arbetskamrater som man äter lunch med. Jobbar du själv hemifrån blir du lätt instängd och ensam, oavsett om du vill det eller inte. Mänsklig kontakt är bra och du får på egen hand försöka se till att träffa människor.

Detta har inte bara effekt på din sociala förmåga utan också på ditt humör, välmående och arbete. Faktum är att vi mår bra av att interagera med människor och det får dig att prestera bättre i ditt arbete också.

Detta är de två huvudsakliga anledningarna till att det inte bara är guld och gröna skogar med att tjäna in sina pengar på internet. Som vi tidigare nämnt finns det än fler fördelar, vilka vi ska ta upp i nästkommande inlägg. Håll i er!

Similar Articles

Att göra lite allt möjl...   Många som tjänar pengar på internet har nog någon gång haft tanken på att satsa helhjärtat på någon specifik metod/sajt. Det kan handla om att göra
Hur vi ska tjäna pengar ... Nytt år, nya möjligheter. Vi som driver ArbetaOnline har inte legat på latsidan, även om det lätt kan se ut så med tanke på uppdateringsfrekvensen här på
De tre viktigaste kompone... Från den första början var Googles algoritm den som levererade de klart mest relevanta organiska sökresultaten av alla sökmotorer. Det var också Google som gjorde det snabbast.
Nackdelar med att arbeta ... Det finns såklart väldigt många fördelar med att ha sitt jobb i datorn. Så många att jag utan tvekan kan säga att fördelarna är fler och väger

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *