Hur vi ska tjäna pengar genom affiliate 2017

Nytt år, nya möjligheter. Vi som driver ArbetaOnline har inte legat på latsidan, även om det lätt kan se ut så med tanke på uppdateringsfrekvensen här på sidan. Det har helt enkelt varit andra prioriteringar under den sista tiden.

 

I slutet av november 2016 bestämde vi oss för att göra en gedigen satsning på högkvalitativa affiliatesidor på den svenska marknaden. Vi har inte tänkt att styra in oss på någon speciell nisch – allt som vi kan få en provision på är intressant. Kanske är det lite spretigt, kanske kan någon sida blomma ut till någonting bra. Dessutom kommer vi till en början inte försöka oss på konkurrensfyllda sökord inom bank & finans, försäkringar, spel & betting, kreditkort, resor m.fl.

En simpel affiliatesida

Vi vill ha enkla, användarvänliga webbsidor utan en massa onödig content.

Anledningen till att vi inte kommer skapa webbsidor inom de mest lönsamma segmenten är att de redan är överfulla av bra (och mindre bra) affiliatesidor. Där finns företag som har ekonomiska resurser att konkurrera om topp-placeringar på sökord om lån, betting, och casino som ofta kan leda till en provision på tusentals kronor. Dessa företag har anställda inom varje del av processen att skapa en hemsida: content writers, webbutvecklare, designers, sökmotoroptimering osv. Vi är två personer som gör lite av allting.

Våra sidor kommer dels vara baseras på prisjämförelser av produkter och/eller tjänster, dels på jämförelser och tips på onlinebutiker. Den förstnämnda varianten kommer kräva lite mer energi och tid. Inte bara för att själva prisjämförelsen är en stor process i sig, utan för att vi inte har obegränsade resurser av tid och pengar. Därför måste vi lägga vårt krut där vi tror det finns störst potential. På de webbsidorna kommer det finnas klart mer genomarbetat innehåll och vår ambition är att ha en nyhet/bloggsida som uppdateras relativt frekvent.

Ni kommer få se några smakprov på de här webbsidorna inom en snar framtid. Förhoppningsvis finns det en och annan som kan lära sig något – eller lära oss något. Inspiration kan man aldrig få för mycket utav!

Similar Articles

De tre viktigaste kompone... Från den första början var Googles algoritm den som levererade de klart mest relevanta organiska sökresultaten av alla sökmotorer. Det var också Google som gjorde det snabbast.
Att göra lite allt möjl...   Många som tjänar pengar på internet har nog någon gång haft tanken på att satsa helhjärtat på någon specifik metod/sajt. Det kan handla om att göra
Nackdelar med att arbeta ... Det finns såklart väldigt många fördelar med att ha sitt jobb i datorn. Så många att jag utan tvekan kan säga att fördelarna är fler och väger
Hur vi ska tjäna pengar ... Nytt år, nya möjligheter. Vi som driver ArbetaOnline har inte legat på latsidan, även om det lätt kan se ut så med tanke på uppdateringsfrekvensen här på

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *